YouTube staar Mat Watson suundus autotootja Rimaci äsjavalminud linnakusse, kus tutvus ettevõtte uue robottakso kontseptsiooniga!

Robottakso nimeks on Verne ja Rimac loodab, et see jõuab turule juba 2026. aastal. Auto sulandub suuruse poolest kenasti linnakeskkonda, ilma autonoomse autona silma paistaks. Väljastpoolt on auto kaetud anduritega, mis aitavad tal tänavatel manööverdada. Momendi plaan näeb ette, et see töötaks ainult linnades, mitte ei teeks linnast välja pikemaid sõite.

Sees on ainult kaks istet ja armatuurlaual on tohutu ekraan, mis kuvab kogu vajaliku teabe. See näitab teie teekonna üksikasju ning sisaldab valikut muusikat, rakendusi ja isegi võimalust Xboxiga mängida. Istmed on väga kohandatavad, soovi korral on need võimalik ka lamamisasendisse kallutada.

Takso saab kutsuda rakenduse kaudu ja enne selle saabumist on teil isegi võimalus seadistada sisetemperatuuri ja valgustuse seadeid.

Verne’i toiteallikaks on 60 kWh aku, mis peaks pakkuma piisavalt sõiduulatust terve päeva linnas sõitmiseks. Mootor veab esirattaid ning suudab pakkuda umbes 200 hj. Auto kaalub 2100 kg.